maanantai 16. kesäkuuta 2014

Erämessureissu

Tulipas käytyä ekka kertaa Riihimäen erämessuilla. Oon hinkunut sinne jo pitkään, ja nyt houkuttelin retkikaverin mukaan jo joulukuussa, jolloin ostimme myös lentoliput. Kerrankin ajoissa liikkeellä. :P

Lauantaina, 7.6. lähdimme lentsikalla (hyi yök ja hui) Helsinki-Vantaalle, sieltä onnikalla Tikkurilaan ja edelleen junalla Riihimäjelle. Messubussilla messualueelle ja sitten itse asiaan. Vaikka jono oli pitkä kuin nälkävuosi, niin äkkiä se siitä eteni ja pääsimme hortoilemaan messualueelle.

Muutama muukin oli menossa messuille.

Koska aamupala oli jäänyt kummallakin väliin ja päivä alkoi olla jo puolessa, niin jämähdimme heti alkumetreillä syömään herkulliset muikkuannokset. Hyvää oli!


Sitten pääsimme viimein kiertelemään aluetta. Itselläni oli lähinnä tarkoitus katsella telttoja ja kenkiä, ja ostaa ehkä jotain pientä jos nyt jotain kiinnostavaa sattuisi löytymään edullisesti. Heti ruokateltalta lähdettyämme törmäsimme kojuun, jossa setä möi alpakkavillapaitoja. Tällainen sitten tarttui mukaan 50 euron hintaan, ja se osoittautuikin loppureissun aikana erittäin tarpeelliseksi (lähdin ehkä vähän turhan optimistisella vaatemäärällä reissuun):


Scandinavian outdoorstoren teltassa sovitin Haglöfsin ja Salomonin kenkiä. Haglöfssit olivat ihan väärän tuntoiset mun jalkaan, mutta Salomonit tuntuivat hyvältä. Olin jo alkamassa kirjoittaa tarkempia tietoja kengistä ylös, kun retkikaveri hoksautti että mitäpä jos ottaisitkin kuvan sillä uudella älypuhelimellasi, eikös olisikin kätevämpää? Ja hittolainen. Olihan se. Mulla on vielä paaljon opittavaa. ;)

Vaikka kengät nyt jäivät vielä toistaiseksi telttaan, niin ihan tyhjin käsin en sieltä lähtenyt kuitenkaan. Olen nimittäin vähän katsellut uutta retkityynyä entisen untuvaisen littanan tilalle ja kuinka ollakaan, juuri se mitä olen netistä salaa ihastellut, sattuikin olemaan tuolla näytillä. Materiaali oli oikein miellyttävää ja tyyny pakkautui mukavan pieneen tilaan ja oli kevyt. Niinpä ostin sen pois kuleksimasta, hintaa oli kolmisen kymppiä.


Savotan kojulla tuli vielä yksi pieni heräteostos. En minä tiedä mitä tuolla tekee, mutta kun se oli niin mahottoman sievä. Sitten käytiin pällistelemässä telttoja. Vaihtoehtoja siellä oli, mutta kyllä ne kaksi suosikkiani vaan edelleen sieltä nousivat esiin. Eli Fjellun Abisko Lightweight 3 ja Hillen Anjan GT 3. Jompikumpi noista. Hille on kevyempi ja aavistuksen tilavampi, mutta myös kalliimpi. Pikkuisen alan kallistua nyt Abiskon puoleen tässä (sopiihan se mukavasti mun "kävelevä fjellun mainos-teemaankin ja sininen väri on aika kiva). Jos jollain on joutilaana jompi kumpi näistä teltoista niin saapi vinkata (emma.penttinen1[ät]gmail.com)! Ostaisin mielelläni teltan käytettynäkin jos vain hyväkuntoinen ja asialliseen hintaan sattuisi löytymään. Tässä olisi muutama viikko vielä aikaa löytää teltta ennen Lappiin lähtöä, joten mitään kiirettähän ei tokkiisa ole. ;) Kuvia teltoista en juuri räpsinyt kun satoi vettä, ja nehän löytyy kaikki netistäkin kuvien kera niin mitäpä noita kuvaamaan.

Sitten vähän sekalaista kuvatusta.

Melkein tuli ihan oikea suotunnelma tässä.

Poro himoitsee pöllöä.

Tämmönen ois hauska istumassa kodassa mökillä. :DSemmoiset messut. Kiva oli käydä, mutta henkiin olisi jäänyt ilmankin ja ehkä senkin rahamäärän, mikä tuonne tuhlaantui, olisi voinut sijoittaa vaikka siihen telttaan. Mutta toisaalta olisi jäänyt yksi mukava reissu hyvässä seurassa tekemättä, joten ei harmita. :)

Hotellissa testasin uutta tyynyä ja hyvältä se vaikutti:Sunnuntaipäivänä emme enää palanneet messuille, vaan painelimme Suomenlinnaan. Kiva ja kaunis paikka sekin kyllä. Nähtiin rotta ja käärme. :O

Hanhiperheitä


Vähän pelottavia paikkoja nämä.

Pihasyreenit kukkivat nätisti.


Hobittien koteja?

Ruåttalaisia mantsikoita.

Ahmatti-lokki, joka söi juustonaksuja.Alla vaahterapuun.Vielä lentsikoita.2 kommenttia:

  1. Oi, ihania kuvia Suomenlinnasta. Kävin vuosiaikaa äitienpäivänä tyttären ja siskon kanssa. Nyt on suunnitelmissa käyä uudestaan :)
    Eipä ole tullut erämessuilla koskaan käytyä, olis mielenkiintoinen käyä. Tuo vesipullo on kätsä, menee pieneen tilaan kun tyhjenee. Tyyny myös tosi pienessä tilassa. Ostin itselle makuupussin ja siinä oli paksumpi osa huppuosassa, oisko tyyny, en tiiä :)

    Hyvää juhannusta.

    VastaaPoista
  2. Oon mää niin viisas, ihan ku älypuhelin! ^^

    VastaaPoista