maanantai 26. tammikuuta 2015

Heräteostos

Viime viikolla tuli tehtyä pikku hankinta näin niinku alkaneen vuoden kunniaksi. Onhan tätä periaatteessa suunniteltu jo jonkin aikaa, mutta kun ei oo osattu päättää että millainen ja milloin ja mihin entinen jne jne niin eihän siitä oo sitte tullu tolokkua. No, puoltoista viikkoa sitten eräänä torstai-iltapäivänä päätös syntyi aivan yllättäen ja noin parin tunnin päästä siitä kaupat oli sovittu. Tämmönen tulla huristeli keski-Suomesta tänne Muhoksen perukoille:


Maasturinpenikka. Ei noin pientä voi ihan oikeaksi maasturiksi kutsua, vaikka siinä kaikki tarvittavat ominaisuudet, kuten jatkuva neliveto, lukot ja muut härpäkkeet onki. Mutta eiköhän tuo meidän tarpeisiin liene aivan riittävä. Ainakaan sillä ei jää kiinni kotipihaan lumituiskun jälkeen, niinkuin jäin matalalla etuveto-Civicilläni tässä vastikään. Tarkoitus olisi myös päästä kulkemaan tällä pohjoisen mökillä, minne ei kannata edes haaveilla muulla kuin nelivedolla ja hyvällä maavaralla. Takapenkkejähän tuossa ei ole kun on pakuksi rekisteröity, ja niinpä takaosaan jää mukavasti tilaa hunnilaumalle ja tavaroille, vaikkei tämä nyt varsinaisesti mikään tilaihme olekaan.

Vuosi on lähtenyt käyntiin kaikinpuolin mukavasti. Retkeilyä on harrastettu hyvin pienimuotoisesti, lähinnä lumikenkäillen, mutta mitään kummempia tulistelureissuja ei ole tehty. Kovilla pakkasilla ei juuri huvita pysähtyä pitkäksi aikaa, eikä muutenkaan ole hinkua lähteä kovin kauas. Odottelemme vähän leppoisempia säitä (joita nyt näyttäisikin olevan luvassa aika mukavasti). Olen tässä taas kasvatellut kuntoa ja riehaannuin jopa juoksemaan. Lumikenkäpolkua oli muuten ihan hyvä juosta, mutta polvi otti hieman osumaa jonkun karahkan kanssa ja kipuili aika reippaanlaisesti muutaman päivän. Pintavaurioita onneksi vain, ja nyt se alkaa taas olla toimintakunnossa. Eilen olikin melkoinen tehopäivä: aamulla reilun puolentunnin juoksulenkki ja parin kymmenen minuutin puntteilu/kahvakuulailu päälle, sitten reilun parin tunnin lumikenkäily ja päälle vielä tunnin verran lumitöitä. Tänään kaikki tuo tuntuukin melko mukavasti jokapuolella kropassa, mutta sehän on tervettä kipua se.

Vuoden alusta aloitin projektin, jossa otan jonkinlaisen valokuvan vuoden jokaisena päivänä. En oikein itsekään tiedä, mikä on homman perimmäinen tarkoitus, mutta ehkä se vielä selviää tässä. Pyrin ottamaan kuvat aina ulkona, mutta toki joukossa on välillä muitakin kuvia. Niiden ei siis ole tarkoitus olla mitenkään erikoisen hienoja, vaan ihan vain jotain pieniä yksityiskohtia, erilaisia valo-olosuhteita, säätiloja jne. Mitä nyt milloinkin keksin. Ainakin noista on mukava katsella vuodenaikojen vaihtumista, erilaisia säätiloja samojen vuodenaikojen sisällä, jne. Toivottavasti homma jatkuu loppuun asti. Ehkä niistä jossain vaiheessa voisin tehdä koosteen tänne blogiinkin.

Tässä vähän kuvasaastetta tammikuun ulkoiluista

Vuoden eka päivä, ja eka hämähäkki. :O

Uudenvuodenpäivänä nuotioitiin Posiolla.


Kuutamokuvayritelmä.

Jäämuodostelmaa.

Sanginjoki on koskipaikoista sula.Hiihtämässäkin käytiin. Pätkäsukset ovat minun ja armeijasukset miehen.


Kovilla pakkasilla tulistellaan sisällä. Ei se ihan nuotiota voita, mutta hyvä korvike. Ja samalla lämpiää talo.

Lumisessa metsässä on kiva kenkäillä menemään.


4 kommenttia:

 1. Aijaa, teillä on tämmöset heräteostokset. Mulla on jotain puseroa tai sinneppäin ;)..No ei vitsi, vitsi:) Tosi hieno auto, onnea uudesta autosta. Teillehän tämmönen auto on juurikin passeli, kun on koirat ja retkeilette paljon. Aivan ihania kuvia. Eilen käväsin ekat lumikenkä kokeilut, on se raskasta kävellä umpista, huh ;) Mukavia lumikenkäily kelejä.

  VastaaPoista
 2. Joo joskus tämmösiä vähän isompiaki heräteostoksia. :D

  Kiitos, odotan innolla sitä että nämä jatkuvat lumisateet vaihtuvat aurinkoisiin kevättalven päiviin. Silloin kyllä kelpaa lumikenkäillä pidempiäkin retkiä tulisteluineen kaikkineen. Umpihanki on joo melkoista kuntourheilua, mutta mukavaa se silti on, ja helpottaa jos välillä voi vaihtaa "ladunavaajaa". :)

  VastaaPoista
 3. Tammikuussa hämppis hangella yyyyyhhhhh D: Kiva tuo valokuvausjuttu, ookko joka päivä muistanu napata kuvan? 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muistanu napata, ihme kyllä. :O xD

   Poista