torstai 24. lokakuuta 2013

Yhteenveto retkeilykaudesta 2013

Kai se on vaan hyväksyttävä se tosiasia, että retkeilykausi on tältä erää ohi. Ja niin kun minä koko piiiiitkän viime talven odotin kesää ja retkiä. Mutta en voi kyllä valittaa, tänä kesänä (joka nyt kattaa koko sulanmaan ajan) olen tehnyt kaikkiaan kahdeksan yhden tai useamman yön kestävää retkeä ja yöpynyt maastossa 14 yötä. Se on jo ihan hyvä määrä se, varsinkin kun otetaan huomioon että touko-kesäkuussa en käynyt kuin yhden päiväretken, koska eräät suloisuudet veivät kaiken aikani. <3 Nämä mussukat täyttävät huomenna puoli vuotta ja kasvattajan iloksi ainakin kahdesta on kehkeytymässä mainioita retkikoiria.Ensimmäinen päiväretki tehtiin huhtikuun lopulla Pilpasuon luontopolulla. Oli vielä lunta ja märkää, mutta emme sentään tänä vuonna joutuneet kahlaamaan niinkuin edelliskeväänä Kalimenlammella. Mukava kevätretki oli tämäkin, Pilpasuolla olin edellisen kerran käynyt joskus ala-asteella koulun kanssa. Eli aikaa oli vähän kulunut.Ai niin, unohdin kokonaan perinteisen pääsiäisretkeni Puolangalla. Kai senkin nyt voi retkeksi laskea vaikken edes tehnyt tulia. :P Sitten hypätäänkin juhannukseen ja Nuorgamiin pekonia paistamaan......ja Norjan puolelle......ja Dalvadakseen.Välillä käytiin Puolangan mökilläSitten taas pohjoiseen, vuoden ekalle vaellukselleHeti perään Hossaan.Heinäkuun lopussa jälleen LappiinHeinä-elokuun vaihteessa kiersimme Laahtasen polun RistijärvelläElokuussa käppäiltiin UKK-reitillä Puolangalla.Syyskuun alussa jälleen Lapissa. Saanalla......Jäämerellä......sitten Nuorgamissa......Nuvvuksessa...ja vielä Dalvadaksessa.Sitten oli vuorossa miniretki IsokankaalleSyyskuun lopussa olimme SyötteelläJa lokakuussa vielä HossassaHuh. Olihan tuossa retkeilyä. :D Toinen toistaan mukavampia reissuja, ehkä näiden voimalla jaksaa taas talven. Täytyy vaan siirtää koko asia pois mielestä ja keskittyä juoksemiseen ja treenaamiseen, jotta ensi kesän retkillä olisi taas vähän parempi kunto (ja vähän vähemmän kannettavaa :P). Jos nyt totta puhutaan, niin ollaan me vähän mietitty jotain yhden yön "testireissua" (että miten taretaan kylmässä) tässä lähialueilla vielä marraskuulle. Mutta tämä nyt riippuu aivan keleistä, joten parempi kun ei taas vouhota etukäteen kauheasti. Räntäsateella emme lähde, se on selvä. Sen verran pitää olla hienohelema. :D 

Ihan järkyttävä sää ollut nyt pari päivää. Lähdin muka eilen juoksulenkille tuonne loskalumen keskelle. Lenkkarit kastuivat heti ekoilla metreillä, ja pariin otteeseen kävin turvallani toteamassa että kyllä, on märkää ja kylmää. Ai että kuinka somaa!! Mutta enpähän luovuttanut vaan sinnillä juoksin koko lenkin loppuun. Ei ollut oikein vaihtoehtoja kun kävellessä olisin luultavasti jäätynyt. Ehkäpä käyn ostamassa vähän paremmat kengät talvijuoksemista varten... Näillä keleillä on myös ihan hemmetin ihanaa olla töissä tallilla, tarpoa sohjossa kaatosateessa ja käsitellä märkiä heiniä. Ei sillä että haluaisinkaan siistiin sisätyöhön, mutta näillä ilmoilla voisin ainakin harkita asiaa. Voi että minä niin pidän tästä syksystä. ^_^


11 kommenttia:

 1. Nyt vaan käärimään ne hienot helmat ja talven tullen kokeilemaan talviretkeilyä ;)

  VastaaPoista
 2. Ei saa yllyttää, saatan vielä vaikka riehaantua kokeilemaanki. Mutta EN lähde räntäsateella, pitää olla hyvä ilma kuitenkin. :D

  VastaaPoista
 3. Näyttää säät suosineen pitkin kesää, joten mitä sitä muuttamaan. Hyvästä kannattaa pitää kiinni. ;)

  Mutta talviretkeilyähän on aivan pakko kokeilla! Muute jää vuoden parempi puolisko hyödyntämättä ja kun on vielä koiriakin, niin ei muuta kuin mars hankee siitä! Aluksi jotain kivaa ja turvallista lähialueella tai tupiin tukeutuen ja kevättalven upeilla hankikeleillä sitten joku laavu/telttareissu... Tulisipa jo talvi! :)

  PS. Kuvat aiheuttaa myös retkikoirakuumetta...

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan mahtava retkeilykausi \o/ Ja ihanaa kun minä olen saanut viihdyttää sinua muutamallakin reissulla ^^

  VastaaPoista
 5. No hittolainen, kai se on sitten pakko kokeilla (kun tulin vahingossa hankkineeksi semmoiset eräsuksetkin), vaikken talvesta niin kovasti välitä kyllä. Tupavaellus voisi ollakin hyvä idea näin aluksi, telttailu menee jo turhan extremeksi tällä "kokemuksella". :)

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti kannattaa harrastaa talviretkeilyä. Metsäsukset tai lumikengät alle ja menoksi! Eikä ainakaan päiväretkillä kannata pelätä pakkasta - päinvastoin kunnon pakkasessa on jopa helpompaa kuin lähellä nollaa olevassa kelissä: kuiva pakkaslumi ei kastele vaatteita eikä varusteita. Liikkeellä ollessa pysyy hyvin lämpimänä ja tauoillakin, kun laittaa heti lämpimät taukovaatteet päälle.

  VastaaPoista
 7. Tuleepas sieltä nyt kannustusta. :) Kai se täytyy alkaa suunnitella kevättalvelle sopivaa kohdetta (tai no, on mulla oikeastaan jotain jo mielessä. ;)) ja reittiä ja varusteita jne. Ja testata, kuinka hyvin kahden makarin yhdistelmällä pärjäisi jos joutuisikin jostain syystä yöpymään ulkona.

  VastaaPoista
 8. KEVÄTtalvelle?? Ei ei. Ensin retki tai pari syystalven aikana, sitten muutama keskitalvella ja vasta sen jälkeen on kevättalven vuoro.

  VastaaPoista
 9. No johan nyt. Ihanko tässä pitäisi ruveta ympärivuotiseksi retkeilijäksi. :O (Kaamosreissu Lappiin kyllä vähän houkuttelisi ehkä. :3 )

  VastaaPoista
 10. Retkeily on sen verran hyvä harrastus, että ei siitä kannata ainakaan kokonaan luopua vain siksi, että tulee talvi. Itsekin haaveilen kaamosreissusta Lappiin, mutta erilaisia retkihaaveita on jonossa niin paljon, että kaikkien toteuttamiseen menee monta vuotta :)

  VastaaPoista
 11. Olet kyllä oikeassa, onhan se talvi hirmu pitkä aika ilman retkeilyä. Ja sama homma minullakin erilaisten retkisuunnitelmien kanssa. Paljon olisi suunnitelmia, pitäisi vaan ottaa ja ruveta toteuttelemaan. :)

  VastaaPoista