maanantai 23. huhtikuuta 2012

Ensi kesän reissusuunnitelmia

Olen tässä jo pitkin kevättalvea suunnitellut tulevaa kesää ja reissuja. Yksi pidempi reissu olisi tarkoitus tehdä, näillä näkymin suunnataan heinäkuun aikana Savukoskelle ja UKK-puistoon Nuorttin reitille. Tuo reitti vaikuttaisi sopivan mittaiselle näin aloittelijoiden kannalta ja siellä näyttäisi olevan mukavasti laavuja ja tulipaikkojakin. Olen kerran käynyt Tulppiossa, tuolla reitin lähtöpisteessä, kesällä 2007. Olimme liikkeellä asuntoautolla ja mieleen on jäänyt järkyttävä sääskien määrä. Kun auton oven aukaisi, niin sisälle pelmahti valehtelematta satapäin itikoita, ja niitä änkäytyi sisälle myös jokikisestä pienestäkin tuuletusräppänästä. Pahoin pelkään että tuo on sitä normaalia Itä-Lapin sääskimäärää juhannukselta elokuun alkuun, joten vaellusreissusta voi tulla vähintääkin mielenkiintoinen. No mutta, se mikä ei tapa, se vahvistaa. Varaamme mukaan sääskitakit ja tervakarkoitetta niin eiköhän tuolla pärjätä.

Pidemmän reissun lisäksi olen haaveillut ainakin yhdestä viikonloppureissusta. Viime kesänä tutuksi tullutta Hossaa kiinnostaisi nähdä vielä vähän lisää, joten sinne ehkä suuntaamme heti alkukesästä. Viimeksi kiersimme Järvien polun, mutta nyt olen suunnitellut vähän erilaisen reitin, joka kulkisi muun muassa värikallion kautta. Pituutta reitille tulisi 20-25 km, mikä olisi viikonlopulle ihan sopiva matka. Viimeksi käppäilimme perjantai-iltana vain n. 2 km, lauantaina 12 ja sunnuntaina 6. Enemmänkin olisi mennyt noissa maastoissa ihan keveästi. Kovin paljoa yli 20 km:n en kuitenkaan halua viikonloppureissun venyvän, että aikaa jää muuhunkin kuin hiki hatussa tarpomiseen. Tällä kertaa mukaan olisi mahdollisesti lähdössä kaksi ensikertalaista, joten senkin puolesta matkat olisi syytä pitää kohtuullisina.

Syksypuolella olisi mukava käydä vielä jokin pikkureissu, mutta se jää aivan nähtäväksi. Jos nyt nuo kaksikin reissua saisi käytyä niin hyvä olisi. Pohjoisessa toki käydään kesän mittaan jokusen kerran, mutta siellä tuskin tulee vaeltamaan lähdettyä, päiväretkiä nyt toki tehdään sielläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti