maanantai 9. joulukuuta 2013

Hankintoja

Vaikka retkeilyrintamalla onkin nyt hiljaista, niin aina sitä vaan tulee eksyttyä noihin retkivarustekauppoihin ja hyvin usein mukaan jotain tarttuukin.

Tänään kävin Haaparannassa ja tottahan ne pitää Haglöfsin ja Naturkompanietin tarjonnat käydä kurkkaamassa ihan vain ohikulkiessaan... Haglöfsiltä en löytänyt tällä kertaa mitään, mutta sain selvitettyä kuitenkin, että Barrier-housuja saa vielä. Lyhyempiä versioita olisi ollut nytkin, mutta mieluummin haluaisin ihan kokopitkät. Toppashortsit vaan tuntuvat jotenkin...noh, omituiselle ajatukselle. Tottahan siinä painossa vähän säästäisi, mutta niin fanaattinen grammanviilaaja en sentään (vielä) ole. :P Olen siis jo pidemmän aikaa miettinyt noita taukohousuiksi, joten sellaiset hankin heti kunhan jostain löydän.

Naturkompanietissa sain sovitettua niin-ikään haavelistaltani löytyvää Nuuk-parkatakkia. Itseasiassa olen jo melkein päättänyt ostaa sellaisen itselleni joululahjaksi, mutta täytyy silti miettiä vielä vähän. Ainakin koko on nyt selvillä, XS tuntui ohuen paidan kanssa aavistuksen väljältä, joten villapaidan kanssa se lienee aika sopiva. S-koko taas oli selkeästi liian iso (nämä kokoasiat lähinnä itselleni muistutukseksi kun unohdan kuitenkin). Samalla sovitin huvikseni myös Keb-housuja, joita olen ajatellut kesähousuiksi. Hyville ne tuntuivatkin jalassa, mutta niiden hankinnan siirrän ihan suosiolla kevääseen. Näistä nyt ei tosiaan kumpikaan lähtenyt mukaan tällä kertaa, mutta jotain sentään löytyi. Trangiaosastolta tarttui mukaan uusi paistinpannu ja siihen sellainen muovinen suojus, jota voi käyttää myös kattilankantena, siivilänä ja leikkuulautana. Ihan kauhean tarpeellinen, luulen. -_- Lisäksi ostin uuden kahvan, tosin se ei kyllä ollut Trangian alkuperäinen vaan Primuksen vastaava. Aijaijai mikä virhe. :O Puolustaudun sillä, että Trangian vastaavaa ei ollut hyllyssä, ja tuo Primuksen taitaa olla vähän kevyempikin. Ja se tuleekin risukeitin/nuotiokäyttöön, samoin kuin Trangian entinen, jo hieman naarmuuntunut paistinpannu sekä toinen pinnoittamattomista kattiloistakin (jonka tilalle hankin non-stickin aiemmin syksyllä).


Muutama viikko sitten selailin jossain mielenhäiriössä Varuste.netin sivuja ja poistotuotteita. Sieltä pisti silmään jo edellämainittujen Barrier-housujen kanssa samaa sarjaa oleva takki, punainen S-koko puoleen hintaan. Pakkohan se oli laittaa tilaukseen vaikka en olisi oikeastaan sitä nyt tarvinnut kun halvalla sain, joten sellainenkin nyt sitten löytyypi. Ihanhan tuo tuntuu lämpimältä ja kevytkin se on. Ja pakkautuu kiltisti omaan taskuunsa. Tosin, luulen että tuo Karrimorin ohut untuvatakki on vielä pienempään tilaan pakkautuva ja kevyempikin. En ole kummemmin vertaillut. Mutta onpahan nyt taukotakkeja sitten kaksin kappalein. Ja jos vielä saan ne Barrier-housut hommattua niin onpahan sitten somasti samaa sarjaa olevinaan.

Niin ja ostinhan minä itseasiassa muutakin. Ensi vuoden retkiä varten Ekströmsin mustikka- ja ruusunmarjakeittoaineksia sekä O'boyn kaakaopusseja. Noita marjakeittoja ei Suomesta saa, ja kaakaokin taitaa olla vähän halvempaa Ruotsin puolella, joten pitää aina siellä käydessään täydennellä varastoja. Päiväystäkin oli kaikissa mukavasti seuraavan vuoden puolelle.

Itsenäisyyspäivän aikaan pääsin sentään vähän tulistelemaan. Olimme kaverin mökillä yön ja istuimme illan ja aamunkin takkatulen äärellä, paistoimme makkaraa, joimme kaakaota ja nukuimme makuupusseissa. Melkein kuin retkellä siis, mutta eihän mökkiyöpymistä toki lasketa, vaikka lämpötila ei tainnut paljon yli kymmenen asteen noustakaan. Onneksi mulla on tuo ihana makuupussini, jolla tarkeneepi. <3

Kauhean kylmä taas. Mun puolesta koko talven ois voinut perua tältä vuodelta. Koko ajan palelee (paitsi saunassa), vaikka mitä laittaisi päälle. Joulukuun aikana olisi tarkoitus käydä laavuilemassa, mutta saisi kyllä olla vähän vähemmän pakkasta siihen(kin) hommaan, semmoinen -5 - -10 menis vielä ehkä. Tänä vuonna olisi tarkoitus myös toteuttaa pitkäaikainen haaveeni mökkijoulusta Puolangalla. Ei jaksaisi koko jouluvouhotusta nyt yhtään, joten olisi ihan mukava paeta sinne takkatulen ääreen. Mutta sekin nyt on vielä pakkasista kiinni. Mökin lämmittäminen vie sen verran paljon aikaa, että kovilla pakkasilla sinne ei huvita lähteä värjöttelemään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti