maanantai 17. kesäkuuta 2013

Retkeilijän kamera

Olen tässä jo pitkään miettinyt sopivaa kameraa vaellusharrastusta ajatellen. Kuvailen enimmäkseen järkkärillä, Olympus E-510:llä sekä Canon Ixus 210-pokkarilla. Järkkäri on mielestäni liian suuri raahattavaksi mukana vaelluksilla, ja pokkarilla taas ei saa kovin hyvää jälkeä aikaiseksi, joten oli aika ruveta miettimään jonkinlaista kompromissia näiden välille.

Lopulta suurensuuresta kameraviidakosta valikoitui Olympus Pen e-pm1-minijärkkäri kahdella objektiivilla, 12-50 mm sekä 40-150 mm. Painoa kameralle, objektiiveille ja laukulle tulee aika tarkalleen kilon verran. Onhan se paljon enemmän kuin pelkkä pokkari, mutta myös vähemmän kuin iso järkkäri objektiiveineen. Kuvanlaatu ja säätömahdollisuudet hakkaavat kuitenkin pokkarin mennen tullen, joten ehkä siitä ilosta olen valmis kantamaan vähän painavampaa taakkaa. Seuraava urakka olisikin viritellä laukku siten, että se kulkisi kätevästi rinkan lantiovyössä kiinni, jolloin kamera olisi koko ajan käden ulottuvilla, mutta kuitenkin suojassa omassa laukussaan.

Itsehän en ole mikään hyvä valokuvaaja. Räpsin summassa menemään, välillä manuaalisäädöillä, välillä automaatilla ja toivon parasta. Tarkoituksenani onkin saada perushyviä kuvia, joita on kiva katsella, eikä niinkään superhienoja otoksia. Ehkä tuleva kesä näyttää, mihin Penasta (annoin kameralle jo lempinimen) on. Tässä muutama testiräpsy.Torstaina olisi sitten lähtö pohjoiseen. Mökkeilemään mennään juhannuksen ajaksi, ja varmaankin tullaan tekemään erinäisiä päiväretkiä Utsjoen alueella ja mahdollisesti Norjankin puolella. Hyviä säitä on ainakin luvattu, lauantaille jopa 25 astetta. Huh huh, ehkä ne merinokalsarit ja pipo olivat sittenkin vähän liioittelua pakata mukaan. :D Vaellusreissuunkaan ei ole enää kuin pari viikkoa, ja varusteiden kasaamisen olenkin jo aloittanut. Retkivalmisteluista lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti