perjantai 24. elokuuta 2012

Uusi rinkka

Viime viikolla tein lopultakin päätöksen uuden rinkan hankkimisesta. Olen jo pitkään haaveillut ostavani Osprey Kestrel 68-rinkan Oxon tilalle/rinnalle ja nyt viimein sain aikaiseksi niin paljon että laitoin rinkan tilaukseen. Kyseinen rinkka vaikutti hyvälle valinnalle paitsi painonsa, niin myös tilavuutensa perusteella. Tarkoituksenani oli käydä sovittamassa rinkkaa etukäteen, mutta koska en tietenkään saanut käytyä, niin ajattelin että tilataan nyt, meni syteen taikka saveen. Tilauksen tein Scandinavian outdoor storesta sunnuntaina ja keskiviikkona rinkka oli jo minulla. Nopeaa palvelua siis.

Ensivaikutelma Kestrelistä ei ollut kovin vakuuttava. Liiskaan lytätty rinkka näytti ja tuntui melko rimpulalle, mutta kun sain kaikki remelit vapautettua ja taskut pöyhittyä niin kyllähän siitä rinkka muotoutui. Koepakkaus tuotti kuitenkin lievän pettymyksen, sillä samat tavarat, jotka menivät Kestreliin ahtamalla, sujahtivat 55 litraiseen Oxoon "heittämällä". Tokihan pakkaaminen oli vähän sinne päin, mutta silti en usko että noiden todellisissa tilavuuksissa on suurensuurta eroa. Harmi toisaalta, kun odotin vähän suurempaa rinkkaa, mutta ehkäpä keveys kompensoi vähän tuota tilan menetystä. Miinusta täytyy myös antaa Kestrelin sivutaskuille, joissa ei ole lainkaan "laskosta". Eli kun iso tasku pakataan täyteen, niin sivutaskuihinpa ei juuri mitään enää mahdukaan. Alatasku veti juuri ja juuri makuupussini (Haglöfs 1s fibre) ja iso tasku vaikutti mukavan tilavalle, samoin läpässä olevat taskut. Sadesuojasta tulee plussaa, se vaikutti olevan riittävän iso peittämään pakatun rinkan ja varmasti vielä sen ulkopuolellakin roikkuvan tilpehöörin. Sadesuojan taskuun jäi vielä vähän tilaa muullekin pikkutavaralle.

Selässä Kestrel vaikutti äkkiseltään vähän kiikkerälle. Ehkä olen juuri alkanut tottua pitkään ja kapeaan Oxoon, joten lyhyt ja leveä rinkka tuntui aluksi oudolle selässä. Myös säätömahdollisuuksia on vähemmän. Mutta ehkä tuo tuosta vielä muotoutuu selkään, kun käyttöä tulee enemmän. Niin kävi Oxonkin kanssa, uutena se tuntui kankealle, mutta mitä enemmän sitä käytän, sen paremmalle se alkaa tuntua selässä. Ja tokihan olen tässä muutaman reissun aikana jo oppinut sitä säätämäänkin enemmän.

Materiaaleiltaan Kestrel on paljolti Oxoa heppoisempi, mutta se oli toki odotettavissakin, jossainhan sen n. kilon painoeron täytyy näkyä. Toivottavasti remelit ja lukot kestävät käytössä. Selänpituuden säätö tapahtuu tarran avulla, minkä kestävyyttä pidemmän päälle myös epäilen. Suuri yllätys oli kuitenkin se, että vaikka olen itse alle 160-senttinen, niin selänpituutta ei tarvinnut säätää edes pienimmilleen. Eli siitäkin plussaa Ospreylle, että rinkat käyvät hyvin eri pituisille käyttäjille. Olin etukäteen vähän pelännyt, että rinkan selkäosa olisi liian pitkä, joten onneksi siis näin päin.

Tässäpä siis vähän etukäteismietteitä Kestrelistä, katsotaan miten se lunastaa paikkansa käytännössä. Otan sen joku päivä lenkille mukaan testiin, josko siten saisi vähän tuntumaa rinkan kantomukavuuteen.

Muitakin varustehankintoja on harkinnassa. Olen jo pidempään katsellut lämpimämpää makuupussia, joka olisi kuitenkin kohtuullisen kevyt ja pieneen tilaan mahtuva. Katseeni onkin kohdistunut Puolalaisen Cumuluksen makuupusseihin, joissa kuulostaa olevan erinomainen hinta-laatusuhde. Suurin ongelma onkin, että kumman kahdesta vaihtoehdosta valitsen. Toisessa mukavuuslämpötila on -6 astetta ja toisessa -14 astetta. Painoeroa noilla ei merkittävästi ole, hinnassa jonkin verran. Enemmän olen kuitenkin kallistunut tuohon lämpimämpään, olen näet saanut tarpeekseni palelemisesta, ja noilla lämpöarvoilla pitäisi jo tareta syys- ja kevätretkilläkin. Mutta katsotaan nyt mihin päädyn ja saanko (raskinko) enää tälle vuotta tilattua uutta pussia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti