tiistai 26. heinäkuuta 2016

Varateltan varateltta

Pitihän se vielä kolmas teltta tähän talouteen hankkia, eihän kaksi toki riitä mihinkään... Tovin jos toisenkin kulutin katselemalla kevyehköjä edullisia 1-2 hlön telttoja ja olin jo oikeastaan päätynyt Wild Country Zephyros 2-telttaan. Mutta sitten sattui löytymään brittilästä Blacks-verkkokaupasta Berghaus peak 3.1, jolle jäi kotiin tuotuna hintaa n. 83 e. Ilmeisesti tämä on jotain Berghausin halppismalleja, mutta sellaistapa nyt hainkin, pääasiallisena kriteerinä hinta yhdistettynä kohtuulliseen painoon. 2 kg yhden hengen teltalle ei toki ole mikään pieni paino, mutta hinnan huomioiden se ei ole pahimmastakaan päästä. Jokusen gramman tuosta saa vielä viilattuakin muutamia juttuja vaihtamalla, mutta tokkopa viitsin nähdä vaivaa. On se jokatapauksessa kevyempi kantaa sooloretkillä kuin Abisko. Ja käyttöä tulee olemaan tuolle melko vähän, uskoisin.

OI000069

Pakkauskoosta voi päätellä jotain siitä, että paketti oli jätetty postilaatikkoon, johon se melkein kokonaan mahtuikin. Vaaka näytti, yllättävää kyllä, jopa 10 g vähemmän kuin mitä piti, eli 1940 g. Teltan materiaalit olivat odotetusti jykevämmät kuin laatuteltoissa, mutta edelleen kun huomioidaan hinta, niin teltta vaikutti ihan hyvälaatuiselle. Pystytys sujui helposti ja teltta on mukavan tilava sisältä, ja absidiinkin mahtuu rinkka sateensuojaan. Erityisesti teltan korkeus miellyttää, ettei tarvitse nukkua naama kiinni katossa, kuten Power Lizardissa. Koeyöpyminen on vielä toistaiseksi tekemättä, joten varsinaisesta käyttömukavuudesta en osaa vielä sanoa mitään. Ja ajan kanssa tietenkin selviävät myös muut jutut, kuten vedenpitävyys, tuulenkestävyys sekä materiaalien kestävyys noin yleensä.

OI000064

OI000065

OI000072

OI000073

OI000074

OI000075

OI000071
Takaseinä

OI000068
Ihan passelin kokoinen absidi.

OI000067
Sisätilaa kapeammasta päästä leveämpään kuvattuna.

OI000076
Korjausvälineitä ihan mukava määrä.


Heinäkuu on mennytkin aika pitkälti hillasoita kolutessa. Ekat hillat poimin 7.7. ja vielä viime viikonloppuna löytyi Ranualta muutama kilo. Tuossa takapihalla, mistä suurimman osan olen poiminut, voisi vielä jokunen yksilö löytyä, mutta kylläpä se alkaa kausi olla täällä jo ohi tältä kesältä. Kaikenkaikkiaan n. 40 kg taisin poimia, joista ison osan olen myynyt. Mustikkasatokin alkaa olla kypsää, ja jonkin verran olen niitäkin kerännyt, mutta nepä vain kasvavat ja paranevat tässä koko ajan, niin parempi kun ei pidä kiirettä niiden kanssa. 


10.7. Päivän saalis

Lomakin tässä lähestyy mukavaa vauhtia. Tämä ja ensi viikko vielä ja sitten suunta kohti pohjoista. 

2 kommenttia:

 1. Moi. Hyvin tehty teltan esittely. Tekstistä heräsi kysymys, että oletko käyttänyt Power Lizardia. Jos oot niin olisko siitä kommentteja. Olen sen hankintaa pohtinut ihan painonsa vuoksi (se 2-3 hlö malli).
  Sulla on hyvä blogi ja ihanat koirat (mulla on koirakuume...).
  Saanko linkittää/mainostaa sun blogia jos on sopiva yhteys mun oman retkiblogin jutuissa.
  Voit katsoa mun blogin; vilzu.blogspot.fi
  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Saa toki linkittää, käynpä vastavierailulla sinunkin blogissasi. :)

   Power Lizard on ollut mulla nelisen vuotta, mutta käyttöä sillä on ollut aika vähän, ihan muutamia öitä vain metsäisillä alueilla, kun yksin liikkuessa olen yleensä nukkunut laavuissa, ja tunturissa on ollut isompi teltta mukana. Hirveästi en siis osaa kertoa esim vedenpitävyydestä tai tuulenkestävyydestä, mutta edellinen omistaja kyllä vakuutteli että toimii tunturissakin. Kevyt se tosiaan on, ja tuo 1-2 hengen malli on kyllä käytännössä ihan yhden hengen nukuttava, sen verran ahdas se on. Rinkan ja parin koiran kanssa olen siihen joskus ahtautunut. :D Vähän nyt tämmönen ympäripyöreä vastaus, mutta siis kai tuollaista uskaltaa suositella. Vaude Power Lizard-tunnisteella löytyy täältä blogista kuvaa ja tekstiä telttaan liittyen, ja reissusta Syötteellä 2013 ja Hossassa 7/13 olen siinä nukkunut ja luultavasti jotain kommentoinutkin. :)

   Mukavaa kesää sinullekin!

   Poista