torstai 22. toukokuuta 2014

Retkiherkkuja

Olen jo pitkään halunnut kokeilla miten rockyroad toimisi retkisuklaana ja nyt päätin sitten tämän toteuttaa. 3 levyä suklaata (valkoista, tummaa ja maitosuklaata), keksejä, vaahtokarkkeja ja kuivattuja karpaloita kaupasta ja hommiin. Ekka keksit muruiksi ja vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi, sitten uunivuokaan kelmuvuoraus ja suklaat sulamaan. Tarkoitus oli saada aikaan raitoja valkosuklaalla, mutta sepä sekoittuikin muun suklaan joukkoon turhan helposti joten en saanut raitoja. Noh, eipä tuo haittaa. Yhdistin siis sulatetut suklaat, kaadoin n. puolet vuoan pohjalle, lisäsin muut roippeet ja kaadoin loputkin suklaat päälle. Koko komeus jääkaappiin, missä se oli noin puolessa tunnissa jähmettynyt. Leikkelin levyn sopiviin annospaloihin ja nakkasin takaisin jääkaappiin. Yhden palan maistoin ja hyvää se oli, joskin ihan hirmu imelää evästä. Mutta eipä sitä toki ole tarkoituskaan syödä kilotolokulla yhdellä kertaa. Viikonloppuna selviää että miten se retkioloissa toimikaan. ;)



Viime viikonloppuna kävin puolangalla mökillä ja poikkesin katsomassa myös vähän nähtävyyksiä, auhtokalliota ja hepoköngästä. Yhtä hienoja olivat kumpikin kuin aina ennenkin. :) 



Tänään otetaan suunta kohti itää. Saas nähdä mitä onkaan luvassa, raporttia seuraa ensi viikolla. :)

4 kommenttia:

  1. No voihan retkiherkut, nam. Olen niiin monesti aikonu tehhä tätä, mutta aina se vain on jääny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, ei ole isokaan homma ja hyvää tulee. "Täytteeksihän" voi laittaa ihan mitä vaan ikinä keksiikään. Esim. Kinuskikissan sivuilta löytyvää rocky road-kakkua olen kerran maistanut ja se oli oikein hyvää. :)

      Poista
  2. Toimii retkellä aivan loistavasti. Jos se on kotioloissa liian imelää, retkellä todennäköisesti ei ole. Ukko veti viimeksi levyllisen ällömakeaa daimsuklaata päivässä (tarpeeseen). Ja sehän on aivan kamalan makeaa, hyh :D

    Mä teen yleensä tällä ohjeella: http://ainaylamaki.blogspot.fi/2013/09/parempi-kuin-myslipatukka.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvin ne ois varmaan toimineet kyllä. Yhden sain koko viikonlopun aikana syötyä, useampaa en uskaltanut avata kääreistään. +30 astetta selssiusta ja suklaa eivät ole hyvä yhdistelmä ollenkaan. :D

      Poista